İçeriğe geç

Anlaşmalı Boşanma Davası Ne Kadar Sürer

Anlaşmalı boşanma davası ne kadar sürer; davada her iki taraf da ortak bir zeminde buluştuğu için oldukça kısa bir süre içerisinde tamamlanacaktır. Bu noktada davada hangi gelişmelerin olacağına göre de süreç içerisinde değişimler meydana gelebilmektedir. Boşanma davalarının iki farklı türü bulunmaktadır. Biri anlaşmalı boşanma bir diğeri ise çekişmeli boşanma olarak karşımıza çıkıyor.

Çekişmeli boşanmalarda nafakadan boşanma gerekçesine ve velayete kadar orta yol bulunması için çaba sarf edileceği için biri süre geçecektir. Tam da bu nedenle kişilerin anlaşmalı boşanmalarda daha kısa bir süre içerisinde davalarının sonuçlandırılması mümkün kılınacaktır. Bu süreç içerisinde maddi manevi haklarınızın korunması için alanında uzman olan bir hukukçudan yardım almanız gerekiyor. Hukuk Büroları size gerekli olan desteği eksiksiz bir biçimde verecektir.

Anlaşmalı Boşanma Kaç Gün Sürer?

Tek celsede boşanmak isteyen kişiler, anlaşmalı boşanma ne kadar sürer diye merak ediyorlarsa, bu kişilere söylenebilecek ortalama anlaşmalı boşanma süresi 2-3 ay gibi bir süreci kapsar. Bu süre sonunda karar sonuçlanır ve kişiler rahat bir nefes alabilirler. Genellikle ilk mahkemede sonuçlanması beklenir. Sonuçlanma süresi Adalet Bakanlığı tarafından 40 gün olarak belirlenmiştir. Boşanma kararı nüfus kayıtlarına 7 günde geçer.

Tek celsede boşanma süresi bu şekildedir, fakat tek celsede bitmeyen boşanmalarda süreç uzar. İlk mahkemede sonuçlanması gereken bu boşanma türünün uzaması daha önce karşılaşılan durumlardandır. Davanın reddedilmesi halinde süre uzayabilir. Böyle bir durumda tekrar dava açabilmek için tarafların 3 yıl beklemesi gerekir. Bu sebeple anlaşmalı boşanmalarda iki tarafın da anlaşmayı sürdürmesi gerekmektedir.

En Hızlı Nasıl Boşanabilirim?

En hızlı boşanma ne kadar sürer diye merak eden kişiler sürece hazırsa, bazı şartları karşılamaları gerektiğini de bilmeliler. Her iki tarafın da rızasının tam olması sonucunda açılabilen anlaşmalı boşanma davalarında karşılanması gereken şartlar şu şekildedir:

  • Sonlandırılmak istenen evliliğin süresinin en az 1 yıl olması.
  • Eşler birlikte başvurmalı. Bu olmuyorsa bir tarafın diğerinin davasını kabul etmesi.
  • Mahkemenin her iki tarafı da eşit bir şekilde dinleyebilmesi.
  • Anlaşmalı boşanma protokolü mahkemece uygun kabul edilmeli.
  • Protokolde boşanmayla ilgili mali durumlar ve velayet durumlarının tamamının bulunması gerekir.

Yukarıdaki şartların sağlanması halinde boşanma davası kolayca sonuçlanır. Boşanma en kısa ne kadar sürer diye merak ediyorsanız, yukarıdaki şartların tam bir şekilde sağlandığından emin olmalısınız. İstanbul’un en iyi boşanma avukatları bu konuda sizin için destek sağlayacaklardır. Hangi belgelerin eksik olduğunu, hangi şartlar için neler yapılması gerektiğini en iyi boşanma avukatı tarafından öğrenmeniz gerekebilir.

Anlaşmalı Boşanma Davası Ne Kadar Sürer; Çocuğun Velayet Sürecinde Verilen İştirak Nafakası

Anlaşmalı boşanma davası ne kadar sürer; velayete sahip olmayan tarafın çocuğun bakımı ve büyümesi konusunda gerekli olan tüm unsurları yerine getirmesi için oldukça kapsamlı bir alt yapı geliştirilmiştir. Bu noktada kişilerin iştirak nafakası ile en azından maddi olarak gerekli olan görevi üstlenmesi için adım atılır. İştirak nafakasının bağlanması için tarafların herhangi bir başvuruda bulunması gerekmeyecektir.

Anlaşmalı Boşanma Davası Ne Kadar Sürer; Delil Sunma Aşamasında Hassasiyetler

Davalarda haklılığın kanıtlanması için delil sunulması oldukça sıradan bir prosedürdür. Fakat sunulan delillerin niteliği konusunda çok dikkatli olmanız gerekiyor. Sunulan delilin kesinlikle hukuki yollardan elde edilmiş olması gerekiyor. Hukuken elde edilmemiş ve kişilerin özel hayatının gizliliğini ihlal eden unsurların asla mahkemeye sunulmaması gerekmektedir. Bu aşamada gizli ses ve görüntü kayıtlarının kesinlikle bir delil niteliğinde olmayacağının altı çizilmelidir. Bir kişinin size farklı biri kişinin duyacağını bilmeden anlattığı hususlar da delil niteliğinde değildir. Hatta sunulan bu hususlar kapsamında kişilerin özellikle karşı tarafın haklarını ihlal etmesi sebebi ile kendilerinin suçlu konumuna düşmesi gibi durumlar da söz konusu olabilmektedir.

Anlaşmalı Boşanma Davası Ne Kadar Sürer; Uzman Biri Ekipten Destek Alın

Anlaşmalı boşanma davası ne kadar sürer; boşanma süreci içerisinde konusunda uzman olan bir ekipten yardım almak bu süreç içerisinde sizi memnun edecektir. Özellikle Hukuk Büroları gibi Aile Mahkemesi davalarında birçok farklı dava dosyasında tecrübe edinmiş olan kadroya sahip olmak sizin için artık çok daha kolay bir hal alacaktır. Uzman ekipler arasında tercihte bulunurken daha öncesinde kaç davaya bakıldığı ve kaçının olumlu sonuçlandığı gibi hususların da göz önünde bulundurulması gerekmektedir. Bu şekilde boşanma sürecinde temsiliniz daha başarılı sonuçlanacaktır. Hukuk Bürosu davanın açılmasından başlayarak dava niteliklerinin incelenmesine ve süreç hakkında size bilgilendirme yapılmasına kadar her alanda gerekli olan desteği sunacaktır.

Anlaşmalı Boşanma Davası Süreç Nasıl İşler?

Taraflar boşanma avukatları vasıtasıyla velayet, nafaka, mal paylaşımı gibi hususlarda anlaşma sağladıklarını ‘Anlaşmalı Boşanma Protokolü‘ ile yazılı olarak kayda geçirirler. Eşlerden biri boşanma davasını açabilir, burada her iki eş de boşanma hususunda ortak bir karara vardıkları için davayı kimin açtığının önemi olmayacaktır. Duruşma günü verilir, duruşma günüde taraflar ve vekilleri hazır bulunur. Burada boşanma avukatından hizmet alsa dahi tarafların asil olarak davaya katılma şartı vardır.

Boşanma protokolü hakim tarafından hukuki olarak incelenir. Boşanma protokolünde muhakkak bulunması gereken şartları taşıyor ve hukuka esas ve usul yönünden uyuyor ise hakim tarafların boşanmasına karar verir. Boşanma protokolünde eksiklerin olması halinde protokolün tekrar düzenlenmesi için gün verilir. Duruşmadan çıktıktan sonra çiftler henüz boşanmamıştır. Duruşmada boşanma kararı verilmesine rağmen henüz gerekçeli karar yazılmamıştır. Gerekçeli karar yazıldıktan sonra tarafların talebi üzerine tebliğe çıkarılır. Tarafların tebliği alması ile istinaf etme süreleri başlar. Taraflar istinaf süresi içerisinde karara itiraz etmez ise karar kesinleşmiş olur. Taraflar dilerlerse boşanma avukatları vasıtasıyla istinaftan feragat dilekçesi vererek istinaf süresinin dolmasını beklemeyebilirler.

Anlaşmalı boşanma davaları tel celsede boşanma olarak bilinse de bu davaların tek celsede bitebilmesi için usul ve esas yönünden eksiksiz bir davanın açılması gerekir. Bu sebeple boşanma avukatından yardım alarak dava açılması; davanızın hem kısa sürede hem de minimum masraf ile bitmesini sağlayacaktır. Boşanma davanızı açarken yapılan bir hata, davanın reddedilmesine bu sebeple de tekrar dava açabilmek için masraf yapmanıza sebep olacaktır. İstanbul’ da açılan boşanma davaları mahkemelerin yoğun olması sebebiyle, konuma bağlı olarak da 1 aya yakın sürebilmektedir.

Makalemizi Oylar Mısınız? post

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Avukat Ali Tümbaş

Fatih, Fevzi Çakmak Blv. No:139, 27080 Şehitkamil/Gaziantep

Call Now

WharsApp
Avukat Ali Tümbaş
Merhaba ben Avukat Ali Tümbaş, Size nasıl yardımcı olabilirim?